Popis vín

Tichá vína

Bílé - díky svěžímu vzduchu od oceánu má dostatek kyselin, od vín měkkých (z oblasti Alentejo) po výrazně minerální (z oblasti Douro nebo Algarve).

Červené - velmi bohatá škála suchých vín od lehkých a svěžích po výrazná a silná, od ovocných chutí a vůní po kořenité a robustní, od mladých po vyzrálé rezervy.

 

Vinho verde

Osvěžující víno z nejsevernější oblasti, vynikající pro pití v horkém létě. Má nižší obsah alkoholu (obvykle 9 až 11 %), charakteristickou jemně zelenou barvu a je příjemně perlivé.

 

Portská vína

Velmi známé dolihované víno (obsah alkoholu cca 19 %) se vyrábí tradičními postupy výhradně v oblasti Douro. Existují tři typy, které zahrnují velmi rozmanité chutě, vůně a barvy:

Ruby - tmavě červené, v chuti i vůni výrazně ovocné, zraje ve velkých sudech s minimálním přístupem vzduchu.

Tawny - tmavě až zlatavě hnědé, vůně a chuť po dřevě, sušeném ovoci, čokoládě; zraje v malých sudech s intenzivním přístupem vzduchu. Výborný aperitiv nebo digestiv.

Bílé - malá část produkce.

 

Dezertní vína

Dolihované víno, které se výborně hodí jako aperitiv nebo digestiv či skvěle doplňuje dezerty a moučníky.

Madeira (s obsahem alkoholu okolo 19 %) vyrobené na ostrově Madeira specifickým výrobním postupem, během kterého se víno na určitou dobu zahřívá. Základní typy madeiry jsou: sercial (nejlehčí a nejsušší), verdelho (pikantní polosuché), bual (tmavší, polosladké) a malvasia (velmi sladké a tmavé). Výborný

Moscatel (obsah alkoholu cca 17 %) temně zlaté barvy, které se vyrábí v oblasti Douro a Setúbal ze specifických odrůd muškátu, které se pěstují pouze na omezených plochách v těchto regionech.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení